אז על מה כל המהומה?- עלילת ההצגה:
המחזמר לוקח אותנו לגרמניה של סוף המאה ה-19, בתקופה שבה לא היו מספרים לנוער דבר על מיניות וסקס. במחזמר אנו עוקבים אחר קבוצת נערים ונערות כשהם מתבגרים מינית ומתמודדים עם אלימות, תסכול וחוסר ידע המוביל לטעויות שלהן משמעויות חמורות.
עם ילדים או בלי ילדים?- קהל היעד:
לא היינו ממליצים ללכת למחזמר עם ילדים קטנים אך בהחלט ניתן לבוא עם בני נוער. המחזמר מתמודד עם נושאים קשים, כגון: התעללות בילדים, אונס, התאבדויות ועוד, ולכן לא כדאי לחשוף ילדים קטנים לנושאים אלו.
זיופים או מזמורים?- קצת על השירים:
את השירים כתבו דנקן שיק וסטיבן סאטר ודרכם את מעבירים את כל תחושותיהם של הנוער המתוסכל של ההצגה. בקטעים הבאים הוספנו לכם ביצועים של השירים בטקס פרסי הטוני משתי ההפקות האחרונות של המחזמר בברודווי ועוד:
מה קורות חייה?- היסטוריית ההצגה:
את ספר ההצגה כתב סטיבן סאטר וההפקה הראשונה עלתה באוף ברודווי בשנת 2006 בבימויו של מייקל מאייר. לאחר הצלחה מסחררת ההפקה עברה לברודווי באותה שנה עם הקאסט המקורי שכלל את ג'ונתן גרופ בתפקיד מלכיור, ג'ון גלאגר ג'וניור בתפקיד מוריץ וליה מישל בתפקיד ונדלה. ההפקה זכתה להצלחה רבה ונסגרה בשנת 2009. מאז המחזמר נפתח במדינות רבות בעולם, כולל לונדון בשנת 2009, וזכה להפקות רבות.
בשנת 2015 נפתחה הפקה מיוחדת של ההצגה, בשיתוף המרכז לחירש, שבה כל ההצגה הכילה בתוכה את שפת הסימנים. ההפקה רצה בברודווי למשך כמה חודשים בבימויו של מייקל ארדן, כוריאוגרפיה ע"י ספנסר ליף ובכיכובם של שחקנים חירשים יחד עם שחקנים שומעים. הייחוד של ההצגה היה דרך השילוב של שחקן שומע לשחקן חירש ששיחקו את אותו התפקיד, כלומר אחד שיחק את הדמות והשני שיחק את הקול שלו.
סה"כ המחזמר זכה ב-8 פרסי טוני, כולל המחזמר הטוב ביותר, וב-4 פרסי אולייביה, כולל המחזמר הטוב ביותר.
אם אתם אוהבים מבט לאחורי הקלעים, אתם מוזמנים לצפות בסדרת הוידאו הבאה שמוביל אנדי מיינטוס-
שווה או לא שווה?- המלצת המערכת:
שווה ביותר. ההצגה מכילה בתוכה שירים מעולים בסגנון רוק אלטרנטיבי והיא מתמודדת עם בעיות רבות שחלקן רלוונטיות גם היום. בכל הפקה של ההצגה מצליחים להביא חידוש וייחוד והיא פשוט מהפנטת. גם אם אתם לא הולכים אליה, אנו ממליצים להוריד ולשמוע את השירים ואם ממש בא לכם אולי ללמוד איך לשיר את אחד מהם בשפת הסימנים. הנה שיר להתחיל ממנו-