אז על מה כל המהומה?- עלילת ההצגה:
רוקסי הארט, נערת מקהלה, רוצחת את האהוב שלה ונשלחת לכלא נשים. שם היא פוגשת את ולמה ויריבות נוצרת ביניהן על אור הזרקורים. האם הן יימצאו זכאיות או אשמות? האם הן יצליחו לזכות באהדת הקהל?
עם ילדים או בלי ילדים?- קהל היעד:
כניסה מגיל 4 ומעלה. מומלץ ללכת עם בני נוער ומעלה. ילדים קטנים עלולים להשתעמם מפשטות ההצגה שלא לדבר על התלבושות הלא צנועות והסיפור הלא ממש חינוכי. אם אתם ממש רוצים שהם יפתחו לסיפור- תראו להם את הסרט קודם ורק אח"כ, על פי תגובתם, הביאו אותם להצגה.
זיופים או מזמורים?- קצת על השירים:
את שירי ההצגה כתבו ג'ון קנדר ופרד אב. בין השירים המפורסמים: All That Jazz, Cell Block Tango, Nowadays ועוד.
להלן כמה מהביצועים של השירים בהצגה ומחוצה לה:
מה קורות חייה?- היסטוריית ההצגה:
את ספר ההצגה כתבו פרד אב ובוב פוס. המחזמר מבוסס על הצגה עם אותו השם משנת 1926 שנכתבה על ידי מורין דאלאס ווטקינס על פשעים אמיתים ופושעים שהיא דיווחה עליהם בעיתונות. ההפקה המקורית פתחה בשנת 1975 בברודווי עם כוריאוגרפיה של בוב פוסי והועמדה ל-10 פרסי טוני אך לא זכתה באף אחד. לאחר מכן זכתה לשלל הפקות בלונדון, ברחבי ארה"ב ועוד.
בשנת 1996 חזרה הפקה מחודשת של ההצגה, עם כוריאוגרפיה של אן ריינקינג ובבימויו של ולטר בובי. הפעם, ההצגה התקבלה באהדה רבה וצברה פופולריות רבה. היא הועמדה ל-8 פרסי טוני וזכתה בשישה מהם, ביניהם המחזמר הטוב ביותר, השחקן והשחקנית הראשיים הטובים ביותר והכוריאוגרפיה הטובה ביותר. שחקנים רבים מפורסמים עברו בהצגה זו כגון- ברוק שילדס, אלן טיק, אשר, אדם פסקל, אשלי סימפסון וסופיה ורגרה.
ההצגה זכתה לחזור גם לווסט אנד בשנת 1997 ונחשבת להצגה האמריקאית ששרדה הכי הרבה זמן בווסט אנד. היא הועמדה לשישה פרסי אוליבייר וזכתה בשניים מהם.
זוהי ההצגה השנייה במשך זמן הרצתה בברודווי, לאחר פאנטום האופרה הנמצא במקום הראשון.
שווה או לא שווה?- המלצת המערכת:
לחובבי הסרט, הסיפור והשירים- מומלץ ביותר. אין בהצגה הפרעות אחרות כגון: תפאורה או תלבושות מוגזמות, אלא רק תזמורת, שחקנים ורקדנים שמעבירים לכם את הסיפור בצורה הכי פשוטה וצנועה שיש.
בהפקה זו התזמורת נמצאת במעין סטנד על הבמה וכלל ההצגה מועברת ללא תפאורה ועם תלבושות שחורות בלבד, כך שאם אתם שם בשביל לשמוע את השירים- לכו על זה. אם פחות התחברתם לסיפור ולשירים ממליצה לכם ללכת על הצגה אחרת.